Julekoncert med Rudersdal koret | Rosenvængets Sogn

Dato Tirsdag d. 22. november 2022, kl. 20:00

A Ceremony of Carols - samt traditionelle carols og danske julesange

Julekoncert med Rudersdal Koret i Frihavnskirken tirsdag den 22.11.2022 kl 20.00  Benjamin Britten’s “A Ceremony of Carols” mm.

Rudersdal Koret indleder adventstiden med Benjamin Brittens A Ceremony of Carols. Den er skrevet over gamle engelske julesange og er fuld af glæde og højtidelighed. Oprindeligt er musikken skrevet for drengestemmer og harpe, men er her arrangeret for blandet kor af Julius Harrison. I fin samklang med originalen er det to ganske unge piger, der synger de smukke solostemmer. Koret synger med klaverakkompagnement. Vi synger også nogle af de velkendte traditionelle engelske carols og danske julesange.

Rudersdalkoret dirigeres af ­­­Torsten Mariegaard

Klaver: Martin Petersen

Solostemmer: Silje Mariegaard, sopran og Klara Ortmann Dalsgaard, mezzosopran, - som begge studerer på Sankt Annæ Gymnasium

Klara Ortmann Dalsgaard, mezzosopran
Silja Mariegaard, sopranTorsten Mariegaard, dirigent

Koncerten varer ca. 1 time.

Rudersdalkoret:

Rudersdal Koret er et rutineret klassisk kor med ca 50 aktive og dedikerede medlemmer med mange forskellige baggrunde. Vi ønsker at sætte vores præg på dansk amatørmusik ved at opføre klassiske korværker af de største komponister - og vi har den store glæde at mange fremragende danske solister og musikere har optrådt sammen med os. Vi engagerer også meget gerne unge kommende stjerner fra musikkonservatorierne. Dermed holder vi liv i et gensidigt frugtbart samarbejde med dansk musiklivs udøvere. Nogle af vores solister og professionelle musikere har udtalt at: “Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med amatører, der ofte er meget mere engagerede og begejstrede end mange professionelle”. Vi optræder både i store kirker i København og lokalt i Nordsjælland. Dermed er vi med til at udbrede den store musik også til de mindre lokalsamfund. Udover Messer, Requier og Passioner af Bach, Brahms, Verdi, Dvorak, Mendelssohn, Mozart etc., synger vi også gerne a cappella sange, bla på korrejser til udlandet, hvor vi er blevet rigtig godt modtaget.

Dirigent Torsten Mariegaard

Torsten Mariegaard er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984-1990. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte guitarstudiet på bachelor-niveau hos docent Ingolf Olsen. Herefter koncentrerede han sig om kor­- og orkesterledelse og afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan-Olof Stenlund og Jorma Panula. Han har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella­-værker. Derudover har han opført de fleste standardværker for kor, solister og orkester - f.eks. Bachs Johannespassion, H-mol messen og Juleoratorium, Händels Messias, Judas Maccabæus og Israel i Egypten, Vivaldis Gloria, Haydns Skabelsen og Skabelsesmessen, Mozarts Requiem, Kroningsmessen og C-mol Messen, Mendelssohns Elias og Paulus, Schubert messer, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Dvoraks Stabat Mater og Requiem, samt Requerne af Verdi, Fauré og Durufle. Torsten Mariegaard har virket som instruktør ved store korstævner og som underviser i korledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival. Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.

Torsten Mariegaard var i over 26 år dirigent for kammerkoret Pegasus, og nærmer sig 30 års jubilæum som dirigent for Kammerkoret Terpsichore og Rudersdal Koret.