​Allehelgen musikgudstjeneste - Faurés Requiem med lyskunst ved Peter Romer | Rosenvængets Sogn

Dato Lørdag d. 5. november 2022, kl. 17:00

Allehelgen musikgudstjeneste - Faurés Requiem med lyskunst ved Peter Romer

Medvirkende: sognepræst Lene Tvilling, Østerbro Kvindtori
Solister: Morten Hjelt, Claus Ravn, Martha Larsen, Sofie Skovlund Poulsen, Simon Hartvig Schousboe
Organist Morten Schousboe og korleder Marlene Lollike.

Allehelgens tekster læses af sognepræst Lene Tvilling og ledsages af Gabriel Faurés smukke Requiem. Musikken favner sorgen og giver trøst og håb til de efterladte. Gabriel Faure udtrykker det således: "My Requiem is dominated from beginning to end by a very human feeling of faith ineternal rest."

Peter Romers geometrisk formede lysskulpturer understøtter budskabet; Lyset er evigt og den sidste rejse afspejles gennem lysets vandring gennem alle regnbuens farver. Kirken åbner en halv time før med skulpturerne tændt. Man kan sidde i stilhed inden gudstjenesten og ane lyset, der langsomt ændrer farve i skulpturernes geometriske figurer. Under gudstjenesten bliver det mørkere, men samtidig forstærkes lyset i skulpturerne.

Peter Romer har hele sit arbejdsliv arbejdet med teater og lys. Peter skabte sine lysskulpturer for 30 år siden, og han havde dengang en oplevelse af at være forud for sin tid. Men nu - hvor han viser dem igen, er det som om de har en større aktualitet: Mange higer efter den ro og fordybelse, man får fra disse smukke lysværker. Lyset er evigt foranderligt, og mine lysskulpturer ejer hver især den samme utrolige foranderlighed. Lyset er for mig det mest oprindelige, der findes - uden lys holder alt op med at eksistere. Lyset er alle farverne. Lyset er glæden, fordybelsen, alvoren, skønheden, det smukkeste.