OperaGala med Cecilia Hjortsberg og Calle Rahmqvist | Rosenvængets Sogn

Dato Torsdag d. 15. september 2022, kl. 20:00

OperaGala

Operakoncert med de kongelige operasangere Carl Rahmqvist (tenor) og Cecilia Hjortsberg (sopran). De synger bl.a. kendte arier og duetter fra Verdi, Wagner og Lehar

Calle og Cecilia akkompagneres af Steven Moore.

Carl Rahmqvist er tenor og født og opvokset i Stockholm, hvor han også gik på Operahögskolan fra 1997 til 2001. Siden 2008 har Carl været ansat som tenor i Operakoret på Det Kongelige Teater i København. Udover at synge i Operakoret er han også en efterspurgt solist.  Carl er ansat som tenor i Frihavnskirken.

Cecilia Hjortsberg er en svensk sopran, som er uddannet ved Stockholms Musikhøjskole og Operastudiet på operaen i Göteborg. Hun debuterede i hovedrollen som Isis i Naumanns ”Osiris” (der bl.a. blev fremført i Frimurerlogens Stamhus i København).Samme år sang hun rollen som Donna Anna i Mozarts ”Don Giovanni” med Skånske Operan. Hun har sunget koncerter rundt om i verden, bl.a. i USA, Wien, Canada Italien.

Den australske dirigent Steven Moore begyndte sin musikalske uddannelse i sin hjemby Toowoomba, for sidenhen at videreuddanne sig i Brisbane og London. Han blev optaget på the Jette Parker Young Artist Program på Royal Opera House, Covent Garden, hvor han virkede som repetitør og dirigent.
Senere blev han ansat på Badisches Staatstheater, Karlsruhe i Tyskland, hvor han arbejdede i seks sæsoner som dirigent på adskillige operaproduktioner, operetter, balletter og koncerter. I 2018 blev han ansat som korsyngemester på Det Kongelige Teater, hvor han fungerer som både coach og dirigent.